Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı “Gönül Kazan” projesi ile hasta, yaşlı ve engelli olup yemek yapabilecek güçten yoksun ve yemek ihtiyacını karşılamak üzere çevresinden destek alamayan kişilere günlük iki öğün sıcak yemek ulaştırıyor. Gönülleri ısıtan projes kapsamında Ocak ayından bu yana 108 bin 933 öğün yemek ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı.
PROSEDÜR NASIL İŞLİYOR?
Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü’ne gelen başvurular, uzman personel tarafından yapılan sosyal incelemeler neticesinde vatandaşın ihtiyaç sahibi olup olmadığı, varsa ne tür ihtiyaçları olduğuna ve giderilmesi için neler yapılabileceği Sosyal Yardımları Değerlendirme Kurulu’nda yapılan görüşme sonucunda karara bağlanıyor.
Başvurular için; fakirlik belgesi, aile bireylerinin nüfus cüzdan fotokopileri, başvuru dilekçesi ve 18 yaşından büyük aile bireyleri için SGK dökümleri ile kendilerine en yakın çözüm masasına yapmaları gerekiyor.
GÖNÜL KAZAN PROJESİ NEDİR?
“Gönül Kazan” projesi ile yemek pişirme imkânı bulunmayan yaşlı, kimsesiz, engelli, bakıma muhtaç vatandaşlara günlük iki öğün olacak şekilde evlerine hazır yemek ulaştırılıyor.
Bu proje ile birlikte yemek pişiremeyecek kadar yaşlı ve hasta olan ihtiyaç sahibi ailelerin sağlıklı yiyeceklerle beslenme ihtiyaçlarını karşılamaları sağlanıyor. Ayrıca herhangi bir markete gitmek zorunda kalmadan aileler, evlerine kadar teslim edilen gıdalar sayesinde zahmetsiz bir şekilde bu ihtiyaçlarını giderebilyor.
BİLGİ İÇİN 153
Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın sunduğu “Gönül Kazan” sıcak yemek projesinden yararlanmak isteyen ihtiyaç sahibi vatandaşların bilgi için Büyükşehir Belediyesi çağrı merkezi olan 153 numaralı telefona ulaşmaları yeterli oluyor.
İzmit Belediyesi yeni araç filosu henüz kente gelmeden ilgi odağı oldu
İzmit Belediyespor’a bir milli yıldız daha
Halk oyunlarının ateşi İzmit’ten yükselecek
Kocaeli Gebze’de sokak karantinaya alındı
İzmit Belediyespor WNBA yıldızını renklerine bağladı
Kocaeli’de yeşil alan miktarı 23,5 milyon metrekare oldu
Başkan Büyükakın, “Köseköy’de alt yapı çalışmaları 15 Haziran’da tamamlanacak”
Yahyakaptan Pazarı pazartesi günü açılacak
Başkan Büyükakın’dan gönül ziyaretleri
Gölcük sahilleri bahara hazırlanıyor
İzmit Belediyesi Atık Ayrıştırma İhalesi Yaptı
İzmit Belediyesporlu genç kızlar milli takım kampında