Çağdaş sanat alanında çalışanların uluslararası üretim ve etkileşim ortamlarını geliştirmeyi hedefleyen SAHA Derneği, dünyadaki sanat kurumları ve sanatçıları derinden etkileyen kriz günlerinde desteklerine devam ediyor. Kurduğu işbirlikleri ve yarattığı fonlarla 2020’nin ilk yarısında planlandığı halde sağlık önlemleri nedeniyle ertelenen projeleri desteklemeyi ve sonbahar aylarında düzenlenecek uluslararası sergi ve misafir sanatçı programlarına Türkiye’den davet edilen sanatçı ve sanat profesyonellerinin katılımını sağlamayı planlıyor.
SAHA’nın bağımsız sanat yazarlarına yönelik başlattığı SAHA Yazı Dizisi de devam ediyor. “Türkiye’de sergi ziyaretçisi: Yalnız ama meraklı” başlıklıüçüncü yazıda Kültigin Kağan Akbulut, Türkiye’deki güncel sanat izleyicilerinin motivasyon ve alışkanlıklarını ele alıyor.
“Perşembe günleri İstanbul Modern’de yaşanan insan trafiği, bazı hafta sonları Pera Müzesi’nde adım atılacak yer olmaması, SALT Galata’nın dört bir yanına dağılmış gençler… Peki, kimdir bu sergi ziyaretçileri? Türkiye’de modern ve güncel sanata odaklı sanat kurumlarının 20 yıla yaklaşan bir tarihi var. Ancak müze, galeri, sergi ziyaretçisi kimdir sorusuna halen kolay bir cevap veremiyoruz. Bir kişi hangi motivasyonla bir sergiyi gezmeye karar verir?”
Türkiye sanatındaki güncel meseleleri tartışmaya açan SAHA Yazı Dizisi’nde her ay Kültigin Kağan Akbulut ya da onun davet edeceği bir konuk yazar tarafından yeni bir yazı kaleme alınıyor. Kültigin Kağan Akbulut ile işbirliğiyle oluşturulan SAHA Yazı Dizisi, sanat izleyicileri, misafir sanatçı programları, müzecilik, koleksiyon, araştırma ve arşiv gibi konulardaki güncel tartışmaları farklı aktörlerin görüşleriyle birlikte ele alıyor. SAHA Yazı Dizisi içinden bir seçki Merve Ünsal tarafından İngilizce’ye kazandırılıyor.
Kültigin Kağan Akbulut Hakkında
Kültigin Kağan Akbulut, Boğaziçi Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler okudu. Gazete Duvar başta olmak üzere Sanat Dünyamız, Artam Global, Milliyet Sanat gibi birçok yayına güncel sanat alanında katkı koymaya devam ediyor. Sanatta ve medyada sansür vakalarını ele alan Susma Platformu’nda editör olarak çalışıyor. İki yıldan uzun süredir hazırladığı e-bülteni bağımsız sanat yazarlarının katkı koyduğu Argonotlar Haftalık Kültür Sanat Gazetesi isimli online bir yayına dönüştürdü.
SAHA DerneğiBir sivil toplum kuruluşu olarak 2011 yılında kurulan SAHA, Türkiye’nin çağdaş sanat üretimini ve uluslararası tanınırlığını artırmak amacıyla dünyanın dört bir yanında müze, bienal ve kâr amacı gütmeyen sanat projelerinde Türkiye’den sanatçı ve küratörlerin yeni eser üretimi ve yayın yapmasına karşılıksız destek oluyor. Kurduğu yurtdışı ortaklıklarla misafir sanatçı ve küratör programlarına Türkiye’den düzenli katılım olmasını sağlıyor. SAHA’nın yeni projesi SAHA Studio ise Türkiye’den sanatçılara çalışma ortamı ve küratöryel desteğin yanı sıra projeleri için üretim, araştırma ve sunum bütçesi ile çalışmalarını sürdürebilecekleri bir mekân sağlıyor. |
SİLİVRİ 3. ETAP PROJESİNDE DAİRE TESLİMLERİ BAŞLIYOR
EGD DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ’NE ÖZEL PANEL DÜZENLEDİ
BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖZEL TOPLU TAŞIMA ARACI İŞLETMECİLERİNE AKARYAKIT DESTEĞİ
DENİZİN ALTINDA NE ARARSAN VAR
İzmit Belediyesi yılın çevrecilerine ödüllerini verdi
Sporun antik çağlardan günümüze uzanan hikayesi sanal ortamda konuşulacak
İzmit Belediyesi tekstil atıklarını ekonomiye kazandırıyor
ANKARA ZABITASI HİJYEN DENETİMİNDE
BÜYÜKŞEHİR’İN İLÇELERE DESTEĞİ SÜRÜYOR
İBB BİLİM KURULU UYARDI TOPLU ULAŞIMDAKİ TEDBİRLER DEVAM EDECEK
Ekonomiye 800 milyon TL katkı sunan mesire yerleri yeniden açılıyor
SABAH’IN RİVA DERESİ HABERİ GERÇEĞİ YANSITMIYOR